2012. december 11., kedd

VertiGO

A "sok" Bécs után újra Pozsonyba látogattunk, és szerencsére most nyitva is találtuk a Vertigo mászótermet. A legutolsó találkozás óta bizony sok minden változott. Mondjuk úgy befejezték a termet... (a köteles falfelületet konkrétan megduplázták) Végre van nagy áthajlás (már-már plafon) és csináltak szuper repedést is (igaz az érdessége miatt ezt puszta kézzel nem javasolnám). Kihasználva az új falrészt, 1 utat leszámítva csak OS elöl mászás volt részemről a program erre a 3,5-4 órára. Adták is nagyon a tiszta fogások, meg a jó zene :D (a bejegyzés végén egy kis ráadás)

Résztvevők: Michelle, Marci, Roger

Utak sorrendben (részemről, de Marci is végigtolta ezeket):

Bemelegítésnek egy hullámos falfelületet választottam, amit aztán A-tól Z-ig ki is veséztünk. (nem nevezték el az utakat, így csak szín szerint adom)
1. Zöld, VI+ nagy fogásos, de sok reibunggal tűzdelt út. A tetején majdnem picit megilletődtem, de nem volt gond. Első útnak tökéletes.
2. Sárga, VI+ zsebes, peremes kicsit lazább mint az előző. Majdnem bekötöttem a kötelet előmászáshoz, mikor Marci szólt, hogy nincs benn köztes. Így az egyetlen oroszos út lett.

Aztán kicsit emeltük a szintet:
3. Rózsaszín, VII- nagy fogásokkal és zsebekkel tarkított út, nem éreztük VII- nak, inkább VI+.
4. Kék, VII- csupa szögletes forma. Nagyon érdekes út, tetszett hogy csak élek vannak benne. Semmi zseb! A hullámos falfelületen nagyon jól elosztották a fogásokat/lépéseket, így a sokszögek lapjai mindig adtak valami stabilat.
5. Szürke, VII- az első nehéz hét min. Igazi technikás út. Már a beszállónál jól meg kellett fogni egy nagy reibungot és végig figyelni kellett a lépésekre, a súlypontra.

Ami a csövön kifér, elvégre ezért fizettünk :D
6. Zöld, VIII- a "nagyáthajlás" legkönnyebb útja. Lentről nézve nagy fogásos, mászható (kb. mint a Back to scool). Gondoltam kraft kell hozzá és menni fog. Szépen be is kötöttem magam, elindultam, majd a 4.-5. fogásnál akkora reibi akadt a kezembe hogy csak néztem bután mi lesz itt... Szerencsére csak egy kis ijesztő volt és jöttek szépen a nagy fogások. Az út nehézsége talán abban rejlett hogy igen-igen nagyokat kellett nyúlni, meg mellé sokat dolgozni lábbal (tekerni, forogni). 2/3-nál sajnos elfogyott a lendület és belepihentem, pedig mászható. Számomra mindenképp a hétvége csúcspontja volt ez az út! Legközelebb egybe megy :D
7. Sárga, VII- szintén a nagy áthajláson van, de nem direktbe, inkább a szélén megy fel. Az első pár fogás itt is visszafordít, ha nem vagy biztos magadban, de utána csak tolni kell bele a kakaót. Meg is volt végig az erő hozzá, de a tetején kissé átgondolatlan voltam. Annyira mentem, hogy nem figyeltem oda és az utolsó előtti nittet nem akasztottam meg mikor volt rá lehetőségem. Majd fölé másztam, és egy balos alsósból próbáltam betartani magam, míg jobbal kitámasztottam a túloldalra. Hiba volt. Úgy kifeszültem, mint Derék Laci a BME-s Universitas kupa döntőjében. Csak éppenséggel én moccanni nem bírtam ebből az állapotból. Plusz lenéztem, és láttam hogy nincs beakasztva a köztes. Így csak annyi maradt, hogy lekiabáltam Marcinak húzzbe-húzzbe-húzzbe és repülés :D Utána persze kicsit átgondoltabban, akasztással egyből meglett az út. Tetszett, legközelebb gond nélkül menni fog.

Laza levezetés:
8. Rózsaszín, VII- egy viszonylag függőleges falrészen vezető reibung út. A teteje bőven tartogatott meglepetést. Sajnos itt már fogyott az erő. Second GO lett.
9. Fekete és repkó, VI+ nem volt számozva/jelölve, de kb ennyi lehetett. Végig piaz, + kis lépések. Egynek elmegy. A másik repedés jobban érdekelne, de ahhoz bandázs kell!
10. Piros bulder a kövön, kb 10 mozdulat, mondjuk VII -ért. Totál áthajlik, fáradtan elég brutál. 2 darabba meglett.

Összegezve: nagyon hangulatos nap volt, örülök hogy Marci rábeszélt. A változatosság és az OS mászás pedig remélem jó hatással lesz rám!

Pár kép az új részről kedvcsinálónak:
bemelegítéshez ideális

Michelle mászik


nagyon komoly campus

"nagy áthajlás"


Ja, és mellesleg így mászik az új generáció (játékból, lazán, félelem nélkül... :D ):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése