2012. november 4., vasárnap

Veszprém Újratöltve

"Nagy örömömre szolgál, hogy végre rá tudtam venni az írásra a győri társaság egy tagját. Remélem ezzel talán kedvet kapnak azok is, akik eddig nem tették. Az alábbi írást Marton Kriszta tollából olvashatjátok!"


Universitas Kupa Veszprém 2012. 10. 27.

Reggel szakadó esőben indultunk az egyetem kisbuszával, álmosan, kíváncsian a mezőnyre, az utakra, egyesek részéről nem kicsi motivációval. Épp időben érkeztünk, mivel Fecó már előnevezte a győrieket, ezért csak aláírásunk kellett a nevezéshez. Mielőtt komolyan hiányolni kezdtük volna őket, befutott Budapestről a bulizós társaság, Fecó, Anett, Julcsi, Domi és Bálint is. A győri (és „győrközeli”) csapatból Lilla a női kezdő, Roland és Gergő férfi kezdő, Anett a női haladó, Krisztián és Ricsi férfi haladó, Domi, Fecó és Bálint az igen erős férfi top, Roger és Zoli pedig a szintén nem gyenge férfi nyílt kategóriában indult. Én a nyíltba neveztem, mely a kis számú nevezőre tekintettel (ketten voltunk a szegedi Boros Évával) összevonásra került a női top csoporttal. Így lettünk hárman a női nyílt-top kategóriában  Innentől kezdve meg is nyugodhattam, gondoltam, dobogón biztosan fogok állni, és elnézve a vetélytársakat, az sem volt nagy kérdés számomra, melyik fokán (minden álszerénységtől mentesen a bronzérmet szavaztam meg magamnak ).
Kriszta
Minden kategóriában két selejtező utat kellett mászni. Az elsőnek hamar neki is ugrottunk, az egyes kategóriák párhuzamosan másztak, nem tudtunk végig mindenkinek szurkolni, sajna sok mászásról le is maradtam. A nyílt-top versenyzők ugyanazt mászták, a lányoknak pár plusz fogással. A sorsolásnak köszönhetően a lányok közül elsőként indultam, de hamar kifogott rajtam az út, nem tudtam átmászni a kiugró rész fölé, viszont egy-egy előttem mászó fiú sikertelensége után már annak is örültem, hogy a 2. köztest elértem, és egy kicsi, de peremes jobbos fogásból be tudtam akasztani. Aztán küzdöttem még kicsit, de elfogytam. Az utánam mászó Éva és Kata is sokat küzdött, végül ők mindketten egy fogással feljebb jutottak, mint én.

Ezen az úton a srácok is küzdöttek, több-kevesebb sikerrel, Roger például egész sokáig jutott, Fecó kicsit bénázott (kevés alvással, korai keléssel, 2 óra vezetés után...) a haladóknak kicsit könnyebb lett, így tovább jutottak a próbálkozók, de emlékeim szerint a plafonon nem sokan mozogtak itt sem.
Krisztián selejtezőt mászik
Ezután nem is olyan rövid szerelési szünet következett, a fiúk kollektíve elkezdtek focizni, kicsit bolondság volt szerintem, hatalmas a sérülésveszély, (főleg mezítláb, ugye Fecó? ) nehéz egymásra vigyázni, viszont szerintük bemelegítésnek jó volt nekik, az amúgy elég hűvös teremben.

A második selejtezőt a bal oldali falon, a kék fogásokon, a kategóriámban harmadikként másztam. Örültem, hogy nem első leszek, legalább látom a bétákat, kiokosodtam a kulcshelyből is, ráadásul a csajoknak betett plusz fogásokkal teljesen mászhatónak tűnt az út. Ezt az utat mászták előtte a haladók, volt egy fogás, amiről többen potyogtak, de bíztam benne, hogy sikerül majd átmásznom rajta. Ezzel erősen elszámítottam magam, végig küzdöttem a köztesekkel, vhogy nem akart a kötél beakadni, 3-4. próbálkozásra sem, így rengeteg energiát elvesztegettem (a szitkozódásra és panaszkodásra is-de ez sem segített), így mire a kiesős fogáshoz értem egészen eldurrant az alkarom, akasztani még tudtam (persze nem elsőre) kicsit tartottam magam, aztán potty… Ezek után nem volt meglepetés, hogy 3.helyen jutottam tovább a döntőbe.
Így nem szabad lépni!
A srácoknak még nehezebb dolguk volt ebben az útban, a segítő fogások nélkül igazán nehéz volt a kék, és talán a foci mégsem a legjobb bemelegítés (bár a semminél sokkal jobb, ugyeugye énlustasága).
fontos a helyes bemelegítés
Végül a fiúk közül a kezdő, a nyílt és a top, valamint a lány kezdő kategóriákban a győri SZEsekből nem jutott tovább senki. A haladó fiúk döntőjéhez viszont nagy meglepetésükre Krisztián és Ricsi nevét is felolvasták  Döntőbe jutott még Anett a haladó csajoknál, és Bálint a top kategóriában.
Bálint Izer von Veszprém
könnyű, ha van miről másolni a mozdulatot :D
A döntő előtt a többiek nekiálltak sörözni, pizzát is rendeltünk, de rám még várt egy mászás, nem akartam súlyosbítani a helyzetet, így csak 2 korty sört ittam, de az pont kellett. Elsőként másztam, aminek kivételesen örültem, így nem kellett az izolációban idegeskednem, és a pizzám is várt már Az út szép volt, szép hosszú, az eleje boulder. Igazából a plafon részét, sőt az egyenes falat át sem gondoltam, nem terveztem odáig eljutni. Először a mozgó falon lévő beszálló okozott némi fejtörést, de hamar megoldottuk csajos pluszlépésekkel, aztán át a kiugró alá, majd az élt használva piazban lefelé. Ez utóbbi nagyon koncentrálós, ennek megfelelően eléggé energiaigényes volt, nem is tartott sokáig az erőm, a beugró részbe átmászásban már bizonytalankodtam és az utsó fogásomból továbblépés kapkodósra sikerült, de azt stabilan megtartva, abból estem ki. (Ennek csak később lett jelentősége, mikor már betoltam a fél pizzámat és felmerült egy szétmászás esélye...) Mivel első akasztás előtt történt, próbálkozhattam volna újra, de nem éltem a lehetőséggel, nem lett volna értelme. Ezért csodálkoztam is a csajokon, hogy mindketten megpróbálták még egyszer, eredményét tekintve meg sem közelítve az első próbálkozásukat. Ez az, amikor a motiváció erősebb, mint a józan belátás?
Kriszta koncentrál
A végső eredmény hasonló mintára született, mint az idei győri kupán, ott (is) kritikán aluli volt az egyik selejtező utam, a második szerencsétlen, a harmadik átlagos, ennek megfelelően utolsó helyen jutottam a döntőbe, szinte tét nélkül másztam elsőként, legtovább jutva az útban, megnyerve a kategóriámat.
Női top-nyílt kategória
Az eredményhirdetésre részletekben került sor, volt, amelyik kategóriát kétszer is lejátszották.

Férfi top kategória
Férfi haladó kategória
Estére már csak az ünneplés (szokásos győri buli virtus megmutatása) maradt, ezt kisebb-nagyobb sikerrel abszolváltuk :-D Köszönet a szállásért és a vendéglátásért Somának!

Végül a döntők eredményei győri (és „győrközeli”) szemszögből:
- Eőry Krisztián férfi haladó III. helyezés
- Marton Krisztina női nyílt-top I. helyezés
- Pozsgai Anett női haladó II. helyezés
- Izer Bálint férfi top I. helyezés

Részletes eredménylistáért a veszprémi szervezőket tessék nyaggatni!

Széchenyi Egyetemi Mászókör...

...+ a tiszteletbeli tagok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése