2012. november 4., vasárnap

Tour de Wienna

"Kriszta annyira belelkesült, hogy rögtön olvashatjátok a következő írását is. Big UP neki!"

A nem túl eredményes (Roger azért csak bővítette a köztes készletét, no meg beszerzett egy helyes ékkiszedőt is : - ) ), de nagyon is tanulságos shopping túra után végre, ismét Kletterhalle!

Résztvevők: Flóra, Krisztián, Laci, Roger, Kriszta

Flóra szépen mászott, a nap első felében Krisztián+Lacival, majd velünk, ezalatt tolt 3 szép hosszú utat előlmászással, IV,V, és III nehézségben, ilyen sorrendben, pár beleüléssel, de eredményesen.
A Krisztián-Laci páros mászásából nem sokat láttam, a mi 3. 5. és 8. utunkat biztosan mászták, a 10.-ben Krisztián küzdött, jó projekt lesz neki legközelebbre! : -)

A mászott utak Roger és Kriszta szemszögéből:

Bemelegítésnek a galérián, rövid, de szép és technikás utak, sziklamintázatú falon:
1. Peilsteiner 5er, V+
2. Its time to say goodbye, VI
3. orange projekt, VI+/VII-

Aztán belecsaptunk a lecsóba a nagy áthajláson és az oldalán:
4. Kubiscer Dastner,  VI+  (a múltkori kemény fekete út, most rövidebb, stand a második plafonban)
5. Cicero panniert Catilina,  VII+  (sárga út az oldalfalon, nagyon szép, nagyon technikás, reibungos fogásokkal (láthatatlan csavarfejnyi lépésekkel - Roger), amik jól tartanak, de ugyanakkor el is durrantanak, a tetején átölelős módszerrel oldható meg : -) 2 beleüléssel sikerült)
Ezután hosszabb pihire volt szükségünk, csak hevertünk a bordó bőrkanapén és kíváncsian szemléltük a magyar kiscsajok próbálkozását ugyanezen útban. (mi jobbak voltunk : -) )

Újra bemelegedés céljából:
6. No friends on power days, VI+ (felejthető, jellegtelen lila út a hátsó falon)

Irány a Sonnenplatte (szuper reibung fal):
7. Ganz körper scandal, VII (kék út, az eleje nagyon könnyű, a vége se olyan nehéz, szerintünk nincs VII)
8. Carola-Kennedy-Steig, VII (zöld, leragasztva a jelölésből a VII+ fokozat, melyet szerintünk inkább megérdemelne, a közepétől gondolkodós, a teteje kicsit parás, de szép)

Újra, ismét bemelegedés céljából:
9. Verdikale Poesie, VI (zöld a másik oldalfalon, semmi extra)
10. Back to scool VII+/VIII- (sárga, a legkönnyebb út a plafonon, - óriási kihívás nekem, Roger már a megérkezésünktől, a kiscsajok küzdelmét látva, szemezett vele) Nagy bili-fogásokkal, jó lépésekkel. Mindkettőnknek 3 beleüléssel kiment, volt olyan akasztás, ahol egyszerűen nem tudtam mire koncentráljak jobban, arra, hogy ne nyíljanak el a kapaszkodó ujjaim, vagy hogy akadjon már be az a k. köztes, végül csak összeszorítottam a fogam, meresztettem a szemem és nem lett potty  : -)  Ez az út mindenképpen a nap fénypontja volt!

Végül levezetésnek, mert volt még időnk indulásig:
11. Tick dir den Kipp, VI+/VII- (lila az oldalfalon, a múltkor már másztuk, ahhoz képest, így a nap végén, elfáradva  is sokkal könnyebbnek tűnt)

Krisztián kék, gömbös boulder útját is másztuk, de a hangsúly a köteles utakon volt. Minden utat előlmászva teljesítettünk, a 4.és 11. kivételével elsőre, a két igazán nehéz út kivételével egybe, esés és beleülés nélkül.

Domi után szabadon, istenkirály nap volt! : -)

Pár kép:
Back to scool - Kriszta előadásában
ugyan az Krisztián szerint
Flóra mászik
A Halálcsillag sem akadály!

3 megjegyzés:

 1. Krisztián bécsi programja nov. 2.-án:

  Szektor - Stadlauer-Mauer

  1. MAAßlos VI- : 1 beülés, majd rájöttem mit kellett volna
  2. Froschkönig VI : Ez úgy emléxem megvolt tisztán
  6. Orange projekt VI+/VII- : Nagyon szép út, az elején csak utazik az ember felfelé, a vége bekeményedik, mert megritkulnak a lépések, és megnőnek a fesztávok. Élmény volt!


  Szektor - Nord-Burg
  3. Linientreu VI+ : Dávid múltkor rápróbált, de nem sikerült megfejtenie, most kiderült, hogy egy kacskaringós, jól kitalált út, csak on sight rohadtul nem egyértelmű. 2 beüléssel ment ki, de az út 2x hosszabb volt mint amilyen magas a fal, mert az út a fal teljes szélsségét kihasználta, többször is.
  5. No Tiramisu before U ain't through VII : Reibung fogásos, technikás, gondolkodós, kunsztos út, imádtam, igaz csak 3 beüléssel ment ki, de fantasztikus élmény volt. Lacit is megizzasztotta szépen! :) Tiramisut végül is nem küldtünk le utána, majd legközelebb :)


  Szektor - Sonnenplatte
  4. Ganzkörperskandal VII : Többiekkel nagy egyetértésben leminősítettük VI- ra. Simán kiment.
  9. XXX statt AAA VII-/VII : Eleje szép, élvezhető, a vége viszont kemény, és ködös, mert egy szomszédos, hasonló színezésű út bezavar. Pár beüléssel, de meglett.
  11. Taste the Waste VI+/VII- : Felelevenítettem a szeptemberi emlékeket, a vége ugyanolyan koszos és láthatatlan volt mint a múltkor. Nem jó, amikor azért kell beülnöd, hogy kiválogasd a lépéseket és fogásokat, hogy melyik tartozik az úthoz, amit mászol. Ettől függetlenül jó volt.

  Szektor - Hammer
  7. Cicero panniert Catilina VII+ : Egyszóval, brutális. A reibung fal élén kapaszkodva, apró lépéseken kell megtenni az út első harmadát, nagy reibung fogásokon terhelve kilépkedve átforgatva+tolva kell megtenni az út további részét az utolsó kunsztig, ott egy betonkeverő méretű púpot kell ölelgetni, 2 kis pöcökre rálépni, majd kilépni egy méterrel balra, és a betonkeverőre fekve, azt lefelé tolva lehet elérni a top fogást. Mindezt a legvégén, zombi állapotban, 16m magasan. :) Fun! :) Vagy 4-5 beüléssel sikerült, végén már köztestől köztesig mászva.
  8. Die leichte Mäh VII- : A Hammer szektor élén megy fel, a halálcsillag felőli szélén. Nagy fogások, végig áthajlik, könnyű akasztások. Ha az elején nem szerencsétlenkedek, akkor beülés nélkül ment volna. Így a vége előtt 2 akasztással megpihentem. Jó kis út állóképességhez.
  10. Back to school VII+/VIII- : Az egyetlen út, ami nem ment végig. Élvezetes nagy zsebes, rövid szakaszon szinte plafon meredekségű áthajlás. Nem volt már bennem elég kakaó, hintáztam is egy jó 4-5 métert.

  VálaszTörlés
 2. De jó,a következő alkalomra adtál ötleteket:-)
  Kriszta

  VálaszTörlés
 3. Beírtam a szem-naplóba is az utaitokat Krisztián!

  VálaszTörlés