2012. november 12., hétfő

Kletterhalle Wien, avagy könnyű Fecót boldoggá tenni…:-D

Kriszta írta:

"Ismét és újra és juhuhú :-)))
 
Kriszta & Roger mászott utak:
 
bemelegítés:
1. Maya V/V+, 2. Biene V+/VI- (semmi extra)
3. Peter VI+ (nagyon szép, technikás lila a galérián, a büfé mellett, akkora átnyúlás van benne, h előtte muszáj volt beleülnöm, be is állt az alkarom-nem először a nap folyamán :-) )
 
4. Perpetum Hypermobile VII- (galéria, sárga,  kis reibungos-mégis akadós fogásokkal, szép mozgással, beleülés nélkül ment)
 
5. Somewhere between joy and pain VII+ (kék,nagy áthajlás, Fecónak 1, Rogernek 2 beleüléssel ment. Nekem sehogy. Sztem nagyon durva,  nehezebb, mint a sárga Back to scool VII+/VIII-  nem csak a fogások miatt, hanem az egész vonalvezetés, az akasztások bizonytalansága, mozgó lépés, nagy nyúlások miatt.  Kb. 4x ültem bele,már az elsőnél eldurrantam, az utsó előtti akasztást nem bírtam bevállalni a balos nagy rácsippentésből, inkább ingáztam önként :-) Nagy bánatot szerencsére nem okozott az, h nem sikerült, sokon múlt, hogy nem tudtam végigmászni, és jobban lefoglalt az alkarjaim állapota, mint, h búslakodjak :-) )
 
6. Die leichte Maah VII- (kék, a bal él mellett. na hát ez szenvedés volt nekem, biztos szép út, de én azzal voltam elfoglalva, hogy túléljem. annyira kész voltak az alkarjaim, hogy többször bele kellett pihennem, nem is emlékszem igazán milyen volt..) (Kicsit segítek: durrantós út, az elején viszonylag nagy fogásokkal de sok technikát igényel. A felső harmadnál minden mozdulat után sarokakasztás. A tetejére kész voltam, de tetszett - Roger)
 
végre Sonnenplatte, lehet lazázni:-)
 
7. Ummamanda&Umendum V (piros, laza lépcsőház, az előző kékekhez képest, kb.mintha lebegnék, annyi erőfeszítés kellett hozzá)
 
8. Skiscuhpolka V (tarkabarka, szintén laza)

8.+1.  Rogernek: Back to scool VII+/VIII- (nem biztos hogy sorrendileg itt, de belemásztam a nagyáthajlásba. múltkor 3x pihenővel teljesítettem, most ment 1-el. A felső kimászásnál annyira koncentráltam, persze hogy elrontottam a kézsorrendet. Rövid pihi, aztán Kriszta szerint laza top. Részemről még 2 mozdulat, aztán potty :D Király volt, örültem neki! Legközelebb egybe kell! - Roger
 
9. 15 Meter Brust VI+/VII- (sárga, nagyon szép, teteje kicsit para, de mászható, nem belehalós, de koncentrálós)
 
10. Blader than ever VI+ (fehér, a traumschiff bal oldalán, Ricsi nagyon lelkendezett, milyen szép, milyen szuper, na jó, akkor másszuk, biztos nem olyan nehéz. aha. nem volt nehéz, csak ebben is eldurrantam -beleülés nélkül- volt benne egy nem várt plafon, pár ide-oda akasztás, nagyobb nyúlás. nem pihenős volt, mint amire számítottam :-D)
 
11. Sechs,Oida! VI (barna a Nordturn falon. egyszóval jellemezve: fosch! (<-utólagos engedelmeddel kiemelném a jelződet vastaggal, vagy ahogy Kletterhalléék mondanák: atomhulladék - Roger) zsírbánya, nyálkás fogások, az alján egy szörnyű dinamó, a tetején reibungmozgás a függőleges falon-szörnyű volt)
 
Rogernek: 11. Selbstwertverstaarker VI+/VII- (sárga, Nord-Turn….) egyenes fal, végig reibung fogások + kosz minden mennyiségben, pihentem egyet a tetejénél, mert nem láttam a színeket, mit léphetnék...
 
12.Otto's Lindolfinger VI+ (fekete a Sonnenplattén :-), szép ügyeskedős tetejű, tetszett - Kriszta mászta)
 
Rogernek: 12. Ganzkörperskandal VII (könnyű kék a Sonnenplattén, múlt héten másztuk) - fáradtan azért nemvolt olyan könnyű - Roger
 
13. XXX statt AAA VII-/VII (zöld a Sonnenplatten. Hoppá, azt hittük ezt múlt héten másztuk, de úgy látszik szeptember volt az. Akkor ment egybe. Most nem, kijött már a fáradtság, eltévedtem az útban, az akasztás megtévesztően balra van, és azt követve balra indultam, ahonnan nem volt fölfele, jobbra meg már nem bírtam áttornázni magam, potty lett belőle! Aztán persze kis gondolkodás után ment, de már egészen kivoltam. Vicces, h ezekután Roger ugyanott cseszte el, csak ő beleesés nélkül megoldotta)
 
14. IFSC Official Speed Route VII-/VII (speedclimbing versenyút, én határozottan stopper nélkül, kb.3x beleülve, utolsó erőmorzsáimat összekapirgálva teljesítettem) - én is csak próbáltam összeszedetten mászni, nem ment... a végére teljesen kiestem a mozgásból, de így is percen belül meglett :D - Roger
 
Ez alkalommal nem volt katarzis élményem, nem is voltam top-formában, talán mert egy hete náthával, illetve nyak-hátfájással küzdök. Azért az edzésérték bőven megvolt, remélem még sok, legalább ilyen minőségű mászásom lesz itt vagy akárhol is..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése